Educational Farm
Passion leads the young businesswoman working with schools and propose the company as a classroom ecological as it is also equipped with a rainwater collection tank, recirculation of rainwater on the roof, photovoltaic roof, and that the charge of teaching works by years with schools and social and educational farms.
Paths that FaunaFlora offers are:
PATH OF ENVIRONMENTAL EDUCATION
-
The ecological classroom
-
Compostiamoci
-
We know better what means biological
-
Small farmers grow
-
Laboratory of Renewable Energy, Green building, and scientific experiments
PATH OF FOOD EDUCATIONAND CULTURAL
-
Collections of the season: harvest, picking olives, mushrooms, snails (autumn), vegetables, fruit (spring), carob and almond (summer), citrus (winter).
-
Seasonality: tales and stories of tradition and science
-
Where are you from?: Flavors, traceability and consumer awareness
-
From wheat to bread
-
By sheep and cattle to milk and cheese
-
From chickens to eggs
-
Nature and art
-
Recycled Theatre
-
Textile workshop
Therapeutic Path
-
Donkey therapy
-
Zoo therapy
-
Pet therapy
-
Vegetable garden therapy
The laboratories:
THE WORKSHOP OF THE 5 SENSES
THE SCARECROW
About Nutrition
-
FROM WHEAT TO BREAD
-
FROM SHEEP AND CATTLE TO MILK AND CHEESE
-
FORM CHICKENS TO EGGS
-
COLLECTIONS OF SEASON
PHISICAL EDUCATION IN NATURAL ENVIRONMENT
THE FARM
The direction suggested to combine two or more visits in the company (30%) to give continuity of teaching and learn about farming and the fruits of the earth in different seasons.
Produzione
- Details
- Category: Non categorizzato
- Published on Tuesday, 13 November 2012 18:45
- Written by Super User
- Hits: 7546
FaunaFlora coltiva l'uliveto, il mandorleto, il carrubeto, l'orto a pieno campo, le erbe aromatiche e officinali e i frutti antichi;
Opera la trasformazione, con macchinari di nuova tecnologia e certificati, di tutti i suoi prodotti ricavando marmellate e confetture, conserve, sughi, patè, olio, oli aromatizzati, erbette essiccate ed altro ancora.
L'imprenditrice, forte dell'esperienza acquisita da più generazioni e durante la vita, vende i suoi prodotti, trasformati e non, all'interno del punto vendita aziendale in c.da Casazze, on-line e in vari mercatini della provincia.
Le colture integrate, vengono effettuate secondo tradizione con sovescio, rotazioni e cercando le colture più tipiche e dimenticate in sicilia, proponendo ai clienti prodotti di qualità, controllati e che possono essere seguite, da chi volesse, passo dopo passo. Esiste anche la possibilità di adottare la coltura preferita ed avere direttamente a casa il prodotto finale.
Le colture stagionali che l'azienda produce in conversione biologica sono: arboree, ortaggi, erbe aromatiche ed officinali a pieno campo, seminativo.
Le arboree:olive, mandorle, carrube, fichi, ficodindia, mele cotogne, giuggiole, azzeruoli, Perette di San Giovanni, melograno, arance.
Orto a campo aperto: aglio, cipolla, porri, ravanelli, cetriolo, melanzane, finocchio, peperoni, spinaci, senape nera, ceci, fave, fagiolino, piselli, lattuga, peperoncino, borragine, cavolfiori, broccoli, rucola, zucchina, bietola, cime di rapa, zucca.
Le erbe aromatiche ed officinali: finocchietto selvatico, malva, menta, nepetella, lavanda, timo selvatico, origano meridionale, rosmarino, alloro, salvia, erba cipollina, basilico, prezzemolo, sedano.